Πραγματογνώμονας για το τροχαίο στις Σέρρες: «Κάτι απέσπασε την προσοχή του οδηγού»
Οικογενειακή τραγωδία στις Σέρρες: νεκροί μητέρα και γιος σε τροχαίο.
Τα ακριβή αίτια του σφοδρού τροχαίου δυστυχήματος στις Σέρρες διερευνά το τμήμα Τροχαίας της περιοχής, που εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η μετωπική σύγκρουση του ΙΧ με το φορτηγό.
Σύμφωνα με πραγματογνώμονα που εξέτασε τα στοιχεία του τροχαίου, η ταχύτητα του οχήματος δεν φαίνεται να ήταν ο παράγοντας που οδήγησε στην εκτροπή του ΙΧ. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Σταμίρης ανέφερε ότι τα δεδομένα δείχνουν πως κάτι άλλο πιθανότατα απέσπασε την προσοχή του οδηγού, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του οχήματος και να σημειωθεί το δυστύχημα.
Υπενθυμίζεται πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο θανατηφόρο τροχαίο, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (7/8) στον δρόμο Αμφίπολης - Δράμας, στο ύψος της Παλαιοκώμης Σερρών.
Το τραγικό δυστύχημα συνέβη περίπου στις 07:30, όταν, κάτω από συνθήκες που παραμένουν -μέχρι στιγμής- αδιευκρίνιστες, ένα ιδιωτικής χρήσης (ΙΧ) επιβατικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.
Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες (μητέρα και γιος) στο ΙΧ να ανασυρθούν νεκροί. Ο οδηγός του φορτηγού τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες.
Ο δρόμος Αμφίπολης - Δράμας χρειάστηκε να κλείσει για κάποια ώρα, προκαλώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.